la-Slatina.ro     


Fondat 2012     |                     Site dedicat informarii slatinenilor.                   |     


Acasa  |  Social  |  Politic  |  Economic  |  Legislatie  Sanatate  |  Medicina  |  Sport  |  Divertisment  |  Anunturi  |  Utile  |  Forum  |  Mall  |  Contact

Alte știri

 

O creșă nouă a fost deschisă la Slatina cu finanțare de la bugetul local

creșă nouă a fost dată în folosință luni, în municipiul Slatina, finanțarea pentru modernizarea clădirii, funcționare și salariile personalului fiind asigurată de la bugetul local. Numărul solicitărilor de locuri la creșă rămâne însă, în municipiul Slatina, în continuare mai mare decât al locurilor disponibile în aceste unități. 

Primăria Slatina a accesat fonduri nerambursabile prin POR de aproximativ 200 de milioane de lei

Primăria Slatina a accesat până în prezent prin Programul Operațional Regional (POR) aproximativ 200 de milioane de lei fonduri nerambursabile, prin cele 19 proiecte care au primit finanțare, a anunțat marți primarul Minel Prina, la un eveniment de prezentare a unor proiecte finalizate sau aflate în implementare. 

O cetate getică va fi construită la Drăgănești cu materialele și metodele din antichitate

O replică a unei cetăți dacice din secolul I este construită lângă orașul Drăgănești-Olt de către profesorul muzeograf Traian Zorzoliu, cu fonduri asigurate de la bugetul local și CJ Olt, consilierii județeni aprobând joi alocarea unei sumei de 250.000 lei cu scopul finalizării lucrărilor la acest obiectiv.

Chiriașii locuințelor ANL din județul Olt nu au cumpărat niciunul dintre apartamentele scoase la vânzare

Chiriașii din blocurile Agenției Naționale pentru Locuințe (ANL) au fost prea puțin interesați de cumpărarea apartamentelor pe care le ocupă, în județul Olt nefiind vândută vreuna din locuințele ANL, primarii explicând acest fapt prin prețul ridicat al respectivelor apartamente. 

Primăria Slatina va relua licitația pentru vânzarea terenului din parcul industrial

Primăria Slatina va organiza o licitație pentru vânzarea terenurilor din parcul industrial în prima parte a lunii octombrie, potrivit afirmațiilor primarului municipiului Slatina, Minel Prina, care a menționat că anterior licitației în cauză în municipiu va avea loc o dezbatere cu firmele interesate să își extindă activitățile sau să deschidă noi afaceri la care va participa și ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov. 

Lucrările la sala de sport polivalentă din Slatina vor fi reluate anul acesta, afirmă primarul Minel Prina

Lucrările pentru construcția unei săli de sport polivalente cu 3.000 de locuri în municipiul Slatina vor fi reluate în acest an, după ce luni Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici ai acestui obiectiv de investiții, potrivit primarului municipiului Slatina, Minel Prina. 

Prefectul de Olt va ține audiențe în teritoriu, în orașe și comune

Prefectului județului Olt, Silviu Neacșu, a anunțat marți că începând din această săptămână se va deplasa în localitățile județului pentru a primi cetățenii în audiență, urmărind prin această acțiune să faciliteze accesul acestora la audiențe. 

Muzeu în ruinele unei biserici din Grojdibodu

Ruinele unei biserici din secolul al XIX-a din comuna Grojdibodu, județul Olt, vor fi amenajate anul acesta pentru a găzdui un muzeu al localității în care vor fi expuse obiecte datând din neolitic și până în perioada modernă, descoperite în comună, precum și exponate specifice activității unei zone pescărești în contextul în care Grojdibodu este situată pe malul Dunării și în imediata apropiere a fostului lac Potelu, desecat în urmă cu 40 de ani.

Soluții de netrimitere în judecată în 25 de dosare penale referitoare la Bercea Mondial

Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, Parchetul de pe lângă Judecătoria Slatina și Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal au soluționat, începând din 2006 și până în prezent, 25 de dosare penale privindu-l pe Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în toate cauzele soluțiile fiind de netrimitere în judecată, arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, remis joi AGERPRES.

A fost finalizată modernizarea și echiparea ambulatoriului SJU Slatina

Ambulatoriul Spitalului Județean de Urgență (SJU) Slatina a fost complet modernizat și echipat datorită implementării unui proiect cu finanțare nerambursabilă în valoare de 19,6 milioane lei, potrivit vicepreședintelui Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu. 

Primarul Slatinei spune că au fost încheiate procesele cu Sandu Anghel pentru construcțiile fără autorizație

Primarul municipiului Slatina, Minel Prina, a declarat că în prezent municipalitatea nu se mai află în litigiu cu Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, pentru clădiri ridicate de acesta fără autorizație în oraș, după ce în ultimii trei ani Primăria a avut câștig de cauză în instanță pentru demolarea a trei clădiri și stoparea lucrărilor de construcție la o a patra. 

Ajutor de minimis de 200.000 de euro pentru investițiile noi, de peste 500.000 de euro, la Slatina

Agenții economici care vor face, la Slatina, investiții noi de peste 500.000 euro și vor crea cel puțin cinci noi locuri de muncă vor putea beneficia de facilități la plata impozitelor pe terenuri și clădiri în limita a 200.000 de euro, datorită unei scheme de ajutor de minimis aprobată de administrația locală, a anunțat marți, la o dezbatere pe teme economice, primarul municipiului Slatina, Minel Prina. 

Ceramica de Vădastra, revitalizată după aproape șapte milenii de artizanul Ionel Cococi

Meșterul olar Ionel Cococi, din comuna Vădastra, prin ceramica sa lucrată în stil neolitic a reușit să aducă în actualitate o cultură străveche - Vădastra și acest fapt i-a schimbat viața, devenind purtător al valorilor, tradiției și culturii românești în marile capitale europene.

Un profesor pensionar a reușit să ducă șahul în aproape toate casele din satul Roșieni

Satul Roșieni, din comuna Dobrun, se diferențiază de oricare altele prin faptul că majoritatea localnicilor, peste 1.000 de persoane, știu să joace șah și în aproape fiecare familie găsești o tablă cu 64 de pătrate.

Creații unicat, iile de Cezieni (Olt) sunt cusute noaptea, în taină, ca în vremea bordeielor

Mândria femeilor din Cezieni, iile unicat pe care acestea le cos de generații, sunt timp de aproape un an - cât durează lucrul pentru a realiza o bluză nouă - cel mai bine păstrat secret.

Fostele cabane de vânătoare prezidențiale de la Reșca (Olt), integrate în proiectul de dezvoltare turistică a zonei

Fostele cabane de vânătoare prezidențiale de la Reșca, printre cele mai cunoscute din sudul țării, atrag sute de turiști interesați să stea în imobilele în care a locuit, în timpul deplasărilor pentru partide de vânătoare, fostul lider comunist Nicolae Ceaușescu.

Cetatea Sucidava, spațiu ce păstrează urmele a peste cinci milenii de istorie

Cetatea Sucidava din Corabia, spațiu cu o istorie de peste cinci milenii, păstrează și astăzi urme ale locuirii umane încă din perioada neolitică.

Interviu Virginia Linul: Avem comorile adevărate în lăzile de zestre

Creatoarea de costume populare Virginia Linul din Salva, județul Bistrița-Năsăud, este unul dintre cei mai valoroși păstrători ai tradițiilor românești. Și-a transformat casa într-un "muzeu viu", cum îi place să spună, unde regăsești atât costume vechi de 150 ani, cât și costume noi, și unde străinii vin pentru a lua contact direct cu arta tradițională.

Arheoparcul din Drăgănești-Olt, unic în țară, reconstituire a unei așezări neolitice

Persoanele interesate de istorie sau cele dornice să descopere locuri inedite pot găsi la Drăgănești-Olt, în curtea Muzeului Câmpiei Boianului, un obiectiv unic în țară și chiar în Europa - după cum susține artizanul lui, profesorul Traian Zorozoliu - respectiv un parc arheologic ce reconstituie în aer liber o așezare neolitică specifică pentru cultura Gumelnița.

La Deveselu (Olt), speranțele de bunăstare ale localnicilor sunt legate de baza militară

Deveselu, o localitate rurală de câmpie din sudul României, aproape necunoscută, a ieșit din anonimat în ziua de 3 mai 2011, când președintele Traian Băsescu a anunțat că sistemul antirachetă american va fi amplasat în fosta bază militară aeriană din județul Olt.

Agricultura - un sector performant în județul Olt

Al șaselea județ din țară din punct de vedere al suprafeței agricole, Oltul este pe un loc fruntaș și în ceea ce privește performanțele și producțiile obținute în agricultură, potrivit șefului Direcției Agricole Județene, Dan Bărăgan.

Călușul, dans ritualic intrat în patrimoniul imaterial UNESCO

Obicei străvechi de Rusalii, călușul este un dans ritualic practicat și în prezent în majoritatea zonelor din județul Olt. Pentru continuarea și revitalizarea tradițiilor, dar și pentru promovarea călușului românesc, în prima săptămână după Rusalii, la Slatina și Caracal, se desfășoară festivaluri internaționale de căluș pentru copii și adulți, la care participă zeci de formații din țară, mii de copii și dansatori cu experiență.

Scornicești, localitatea natală a lui Ceaușescu, fost model de oraș agro-industrial de succes

Scornicești, localitatea natală a fostului lider comunist Nicolae Ceaușescu, transformată în oraș în 1989, altădată centru al abundenței și diversității economice, a devenit, după căderea comunismului, un oraș fără puls economic.

Autoritățile din Caracal (Olt) spun că "minunile" nu descriu fapte reale

Faima municipiului Caracal de "oraș al minunilor" ar dispărea poate pentru totdeauna, dacă edilii orașului ar avea puterea să oprească "gura lumii", având în vedere că orice discuție cu reprezentanții autorităților locale despre vreo "minune" s-ar încheia brusc cu una din replicile: "sunt numai povești!", "nu e nimic real!", "sunt invenții!".

Județul Olt: Prezentare

Situat în Sudul țării, pe cursul inferior al râului de la care și-a luat numele, județul Olt face parte din categoria județelor riverane fluviului Dunărea.

Județul Olt: scurt istoric

Cele mai vechi urme de locuire (unelte, așchii, resturi fosile etc.), descoperite pe cursul râului Dârjov, atestă prezența unor hominizi pe aceste meleaguri încă din Paleoliticul inferior (600 000 - 480 000 î.Hr.).

Municipiul Slatina - reședința administrativă

Reședința administrativă a județului Olt este municipiul Slatina, cu 70 293 locuitori înregistrați la Recensământul Populației și al Locuințelor din octombrie 2011. Vechi și tradițional centru politic și administrativ, orașul este așezat în zona de contact dintre prelungirile Platformei Cotmeana (parte a Piemontului Getic) cu Câmpia Boianului, la o altitudine de 135 m, pe valea râului Olt.

Municipiul Caracal

La aproximativ 40 km de Slatina se află cel de-al doilea municipiu al județului Olt, Caracal. Localitatea, ce numără, conform recensământului din 2011, 30 954 locuitori, este poziționată în Câmpia Romanațiului, pe râul Gologan, la o altitudine cuprinsă între 95,5-128,3 m.

Bragageria albaneză din Slatina, popas pentru personalitățile care au trecut prin zonă

Personalități ale culturii și sportului, politicieni, ambasadori, români plecați peste granițe și întorși acasă să-și revadă locurile natale, copii și vârstnici, femei și bărbați, care au aflat că în Slatina se vinde bragă, o băutură răcoritoare preparată de familia Memish după o rețetă tradițională, s-au oprit la "Atletul albanez" pentru câteva minute pentru a-și satisface curiozitatea și setea sau pentru a regăsi gusturile copilăriei.

Slatina, oraș puternic industrializat, polarizat în jurul Alro

Slatina a devenit un cuvânt aproape sinonim cu industrializarea puternică și trecerea timpului nu a știrbit cu nimic din acest renume al orașului, pentru că astăzi platforma industrială este în continuă consolidare și majoritatea agenților economici existenți prognozează noi extinderi și alte investiții.

Aproape 9.000 de persoane juridice erau active în județul Olt la finele lunii aprilie

Numărul persoanelor juridice active în județul Olt se ridica, la finele lunii aprilie 2014, la 8.989, conform datelor Oficiului Național al Registrului Comerțului.

Viitoarea strategie de dezvoltare a Slatinei urmărește atragerea tinerilor

Abordarea strategică privind dezvoltarea municipiului Slatina în următorii șase ani urmărește creșterea rentabilității serviciilor socio-culturale pentru cetățeni și transformarea orașului într-un spațiu vibrant care se devină o reședință preferată a tinerilor din sud-vestul țării, susține directorul companiei de consultanță care elaborează respectiva strategie, Dragoș Pîslaru.

Alte știri: 2 1

 

 


laAnunt.ro |eMedic.ro     |     LaMedic.ro     |     laExecutareSilita.ro     |     laHotel.ro     |     laZiar.ro     |     la-Facultate.ro     |     la-Firma.ro     |     la-Mall.ro     |     la-Masa.ro     |     la-Televizor.ro     |     Spune-ti parerea.ro

la-Romania.ro     |     la-AlbaIulia.ro     |     la-Alexandria.ro     |     la-Arad.ro     |     la-Bacau.ro     |     la-BaiaMare.ro     |     la-Balti.ro     |     la-Barlad.ro | la-Bistrita.ro     |     la-Botosani.ro     |     la-Braila.ro     |     la-Brasov.ro     |     la-Bucuresti.ro     |     la-Buzau.ro     |     la-Calarasi.ro     |     la-Chisinau.ro     |     la-ClujNapoca.ro     |     la-Constanta.ro     |     la-Craiova.ro     |     la-Deva.ro     |     la-DrobetaTurnuSeverin.ro     |     la-Focsani.ro     |     la-Galati.ro     |     la-Giurgiu.ro     |     la-Hunedoara.ro|la-Iasi.ro     |     la-Medias.ro |la-MiercureaCiuc.ro     |     la-Onesti.ro | la-Oradea.ro     |     la-PiatraNeamt.ro     |     la-Pitesti.ro     |     la-Ploiesti.ro     |     la-RamnicuSarat.ro|la-RamnicuValcea.ro     |     la-Resita.ro     |     la-Roman.ro | la-SatuMare.ro     |     la-SfantuGheorghe.ro     |     la-Sibiu.ro     |     la-Slobozia.ro     |     la-Suceava.ro     |     la-Targoviste.ro     |     la-TarguJiu.ro     |     la-TarguMures.ro     |     la-Timisoara.ro     |     la-Tulcea.ro     |     la-Turda.ro | la-Vaslui.ro     |     la-Zalau.ro

eSante.ro     |     Journaux.ro     |     laTele.ro     |     Magasins.ro     |     Medecin.ro     |     Universites.ro

©2015